به گزارش مشرق، فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار و رئیس کمیته دستمزد از برگزاری جلسه شورای عالی کار در روز شنبه هفته جاری خبر داد و اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد جلسات شورای عالی کار به صورت ماهانه و در هفته سوم هر ماه برگزار شود که امیدواریم این اتفاق مبارک رخ دهد.
دستور تشکیل کمیته دستمزد صادر شد/ بن کارگری کماکان نقدی است
وی همچنین از صدور دستور تشکیل کمیته دستمزد ذیل شورای عالی کار در جلسه هفته جاری این شورا خبر داد و افزود: هنوز برای تشکیل جلسات کمیته دستمزد برای بررسی رقم سبد حداقل معیشت خانوارهای گارگری برای سال ۱۴۰۱دعوت نامه نیامده است.
توفیقی ادامه داد: در این جلسه هفته جاری پیشنهادی در مورد غیرنقدی شدن بن خواروبار کارگران مطرح شد که براساس آن مبلغ بن کارگران که برای امسال ۶۰۰ هزار تومان است، تبدیل به کالا شود که این پیشنهاد با اجماع رد شد و کماکان نقدی است, زیرا تبدیل بن کارگری به کالا باعث ایجاد رانت میشد که رای نیاورد.
وقتی وضع معیشت وزرا خراب است؛ کارگران چه بگویند/ دائما با جهشهای قیمتی مواجه هستیم
نماینده کارگران در مورد وضعیت معیشتی این قشر از جامعه، گفت: وقتی وزیر کار میآید و میگوید چرا فقط از معشیت کارگران صحبت میشود و کارمندان، وزیران، نمایندگان مجلس و... هم وضع معیشتیشان خراب است و وزیر اینچنین میگوید که نشان میدهد معیشت کارمندان و مدیران خوب نیست، انتظار دارید وضع کارگران چگونه باشد؛ قطعاً بدتر است.
وی بیان کرد: متاسفانه جهشهای قیمتی از روز نخست سال جاری تا کنون رخ داده است؛ امسال با توجه به عدم کنترل دقیق بازار، هیجان سازی و تریبون داری منتقدین ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شد فضا را برای افزایش قیمتها و سودجویان باز گذاشته شود، آن هم به بهانه حذف ارز ترجیحی و نه مدیریت آن؛ این موضوع بر مولفهها در سبد معیشتی تاثیر گذاشت و دائما با جهشهای قیمتی مواجه هستیم.
دستمزد کارگر فقط ۳۰ درصد هزینهها را پوشش میدهد/ تعیین دستمزد سال آینده چگونه است؟
توفیقی تصریح کرد: قیمتها این قدر بالا رفته است که هر روز فاصله حداقل دستمزد و سبد معیشتی کارگران افزایش مییابد و آنچنان بزرگ شده که حداقل حقوق یک کارگر با دو فرزند، نهایتاً ۳۰ الی ۳۵ درصد هزینه یک ماه را پوشش میدهد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار در مورد تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده، گفت: فعلاً نمیتوان عددی بیان و مطرح کرد؛ اما مقام معظم رهبری در مورد خط قرمز دانستن معیشت خانوارهای دستمزد بگیر تاکید کردند و آقای رئیسی و دولتش هم وعده بهبود معیشت را دادند.
وی اضافه کرد: دغدغه و نگرانی نمایندگان کارگری این است که شاید سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود؛ هنوز نمیدانیم در بودجه سال آینده دولت چه تصمیمی برای ارز ترجیحی میگیرد؛ اما اعتقاد داریم که این ارز باقی بماند و مدیریت شود و نه حذف.
اعتراف دولت روحانی به عدم مدیریت ارز ۴۲۰۰ تومانی/ ارز ترجیحی مدیریت شود
توفیقی افزود: دولت روحانی ارز ۴۲۰۰ تومانی را مدیریت نکرد و اصلاً نتوانست آن را مدیریت کند که دولتمردان قبلی به این موضوع اعتراف کردند که اهداف ترجیحی محقق نشد؛ یادم هست معاون وزیر صمت دولت قبل در جلسه کمیته دستمزد اعلام کرد که ما نتوانستیم این ارز را مدیریت کنیم.
نماینده کارگران گفت: اعتقاد داریم که ارز ۴۲۰۰ تومانی هرز میرود و درست خرج نمیشود که محلی برای رانت و سودجویی شده است؛ اما اگر دولت آن را مدیریت کند؛ قطعا بر سبد معیشت جامعه اثر گذار است و جلوی خیلی از مفسدهها، رانتها و حتی جلوی افزایش قیمتهای وحشتناک را میتواند بگیرد.
وی تاکید کرد: دولت اگر بتواند ارز ترجیحی را مدیریت کند و نه حذف؛ میتوان یک جور در مورد دستمزد سال آینده صحبت کرد و تصمیم گرفت؛ اما اگر در بودجه سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود؛ آن زمان نمیتوان ماده ۴۱ قانون کار را فصل الخطاب قرار داد؛ زیرا همه از جمله نمایندگان مجلس میگویند با حذف ترجیحی ممکن است افزایش شدید قیمتها را داشته باشیم؛ به همین دلیل باید منتظر تصمیم دولت باشیم.